Feiten, cijfers en jaarverslagen

De Jeugd- & Gezinsbeschermers zijn onderdeel van Partners voor Jeugd. Dit is een samenwerkingsverband van organisaties die actief zijn in de (preventieve) jeugdbescherming en jeugdreclassering. Met elkaar bieden we een stevige basis voor onze professionals die iedere dag bezig zijn met het beschermen van kwetsbare jeugdigen en het ondersteunen van hen en hun ouders. Zodat elk kind veilig op kan groeien en zich kansrijk kan ontwikkelen.  Bekijk de infographic met feiten en cijfers van onze organisatie.

 

Jaarverslagen/jaarrekeningen

De Jeugd-& Gezinsbeschermers is onderdeel van Stichting Partners voor Jeugd.
U vindt de jaarverslagen van Partners voor Jeugd hier

KVK-nummer: 34186307

Social Return on Investment (SROI)

Social Return On Investment (afgekort SROI) gaat in het algemeen over het bieden van werk aan- en het opleiden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De Jeugd- en Gezinsbeschermers dragen we ook in de ondersteunende dienstverlening bij aan SROI. Zo benutten wij onze inkoopkracht maximaal om meer sociale impact te creëren en kopen wij in bij organisaties die een percentage van de contractwaarde terug laten vloeien in de maatschappij. Dit doen onze leveranciers onder andere door het creëren van leer- en werkplekken, coaching vanuit eigen kerncompetenties of door circulair inkopen.

SROI-resulaat 2020

€869.206 bedraagt onze Social Return in 2020. Een volledig overzicht van waar we de waarde hebben gecreëerd kunt u vinden in onze infographic. In een handig overzicht hebben we al onze SROI-cijfers en inzet weergegeven. De infographic is te downloaden door op het voorbeeld hieronder te klikken.

Resultaat in 2019

Met een SROI-resultaat van €586.909,- in 2019 hebben we een sterke stijging gerealiseerd.

Resultaat in 2018

In 2018 is Partners voor Jeugd (het samenwerkingsverband waar de DJGB onderdeel van is) actief aan de slag gegaan met SROI. In 2018 bedraagt de gerealiseerde SROI inzet vanuit Bedrijfsondersteuning € 301.769. Bekijk hier de gehele rapportage over onze SROI-activiteiten.