Nieuws

24-9-2020

DJGBrief #7: Herijking Beschermen en Versterken

Beschermen van het kind en versterken van de gezinnen en jongeren, daar staan we voor bij DJGB. Wij geloven in en gaan uit van de eigen kracht van onze cliënten en versterken deze. Het is belangrijk dat het gezin en het netwerk rond het gezin zelf een actieve rol spelen bij het oplossen van de problemen, zodat de veiligheid van het kind geborgd blijft. Daarbij concentreren we ons op de kracht die het gezin en het netwerk wél heeft.

Lees meer

04-8-2020

Nieuwe podcast: Gesprek met ervaringsdeskundige complexe scheiding

Hoe ga je als jongere om met de scheiding van je ouders? Het is voor hen vaak een moeilijke periode waarbij vele belangen spelen en de omgeving drastisch verandert. Plus, bij een complexe scheiding gaat dit vrijwel altijd gepaard met conflicten en strijd tussen de ouders. De jongere staat dan in het centrum van de storm.

Lees meer

24-6-2020

DJGB-Factsheet 2019 beschikbaar

Onze jaarlijkse factsheet is gepubliceerd; een beknopt overzicht van de belangrijkste feiten en cijfers van onze organisatie over 2019. Hierin vindt u in vogelvlucht informatie over onze professionals, onze SROI en innovaties en hoe we onze cliënten betrekken in onze dienstverlening.

Lees meer

15-6-2020

Nieuwe Cliëntenkrant op de deurmat

De nieuwe Cliëntenkrant is uit en de afgelopen week is bij iedere cliënt van De Jeugd- en Gezinsbeschermers de krant op de deurmat gevallen. Deze krant is samen met de cliëntenraad van DJGB gemaakt en verschijnt eens per jaar.

Lees meer

05-6-2020

Jubileum interview Eef Verbaan en Marjan Adema

Eef Verbaan en Marjan Adema vieren dit jaar hun jubileum. Eef werkt al 25 jaar voor De Jeugd- en Gezinsbeschermers en Marjan 12,5 jaar. Bijzonder toch! Door middel van dit interview konden ze toch nog vertellen over deze mooie mijlpaal in hun leven.

Lees meer

27-5-2020

Podcast Complexe Scheidingen: Rol van de Jeugdzorgwerker

De tweede podcast over Complexe Scheidingen is beschikbaar. Waar sta jij als jeugdzorgwerker als de ouders scheiden? Het is vaak lastig om alle partijen goed uit elkaar te houden, zeker in een situatie met een Complexe Scheiding.

 

Lees meer

22-4-2020

De Jeugd- en Gezinsbeschermers zet opnieuw in op werving zij-instromers

Na onze positieve ervaringen met zij-instromers vorig jaar, zet De Jeugd- en Gezinsbeschermers dit jaar opnieuw in op werving van zij-instromers. Want niet alleen wij zijn positief, ook de zij-instromers zelf.

Lees meer

20-4-2020

MVO en Social Return on Investment

Na de succesvolle SROI inzet in 2018 hebben we in 2019 als Partners voor Jeugd een SROI-resultaat van €586.909,- gerealiseerd. Hiermee is de SROI van ons samenwerkingsverband bijna verdubbeld en hebben we dit structureel in de organisatie geborgd.

Lees meer

09-4-2020

Allereerste podcast ‘Complexe Scheidingen’ beschikbaar

Voor jeugdprofessionals in Nederland heeft Uitvoeringsprogramma Scheiden zonder Schade een podcast binnen het thema Complexe Scheidingen beschikbaar gesteld. In de 20 minuten durende podcast gaat Jeltje Rijks in gesprek met...

Lees meer

17-3-2020

Geen drang meer ingezet in regio Midden en Zuid Kennemerland

Sinds januari dit jaar wordt geen drang meer ingezet in de hele regio Midden en Zuid Kennemerland (7 gemeenten). De regio loopt hiermee voorop in de aanbeveling die de Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming en de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving onlangs publiceerden.

Lees meer

17-3-2020

De nieuwste editie van onze DJGBrief is uit!

Er gebeurt veel moois op het vlak van samenwerking in de jeugdzorg!  Daarom vind je in deze editie van de DJGBrief een aantal inspirerende voorbeelden vanuit ons werkveld.

Lees meer
Jeugdbeschermingsorganisaties gaan samenwerken in Partners voor Jeugd

30-6-2017

Jeugdbeschermingsorganisaties gaan samenwerken in Partners voor Jeugd

Vanaf 1 juli gaan de William Schrikker Groep en de Jeugd- & Gezinsbeschermers een samenwerking aan onder de naam Partners voor Jeugd. Op die manier willen beide organisaties beter kunnen inspelen op de situatie die is ontstaan sinds de transitie van de jeugdzorg in 2015.

Lees meer
Een jaar vol ontwikkelingen

19-4-2017

Een jaar vol ontwikkelingen

In het jaarverslag 2016 Cliëntenraad van De Jeugd- & Gezinsbeschermers (DJGB) leest u alles over de activiteiten van de Cliëntenraad en de adviezen die zijn uitgebracht. Voorzitter Tineke Voogd kijkt terug op een bewogen jaar: ”Het was echt een jaar vol ontwikkelingen, boordevol mogelijkheden voor ons om ons hard te maken voor kwalitatief goed en efficiënte hulp voor cliënten."

Lees meer
Een stem voor alle cliënten

19-4-2017

Een stem voor alle cliënten

Machteld Bos en Patrick van Diepen werden allebei in 2016 lid van de Cliëntenraad van De Jeugd- & Gezinsbeschermers. Machteld omdat ze vanuit haar eigen werkomgeving in het sociaal domein weet dat een klankbord van cliënten belangrijk is voor iedere zorg- en welzijnsorganisatie. Patrick omdat hij graag zijn observaties en ervaringen uit zijn eigen traject wilde delen met de organisatie om zo zaken voor andere cliënten te verbeteren. Samen kijken zij terug op 2016 en vooruit naar te toekomst.

Lees meer
De kern van succes in lokale samenwerking? Bescherming op maat op het juiste moment

14-3-2017

De kern van succes in lokale samenwerking? Bescherming op maat op het juiste moment

De Jeugd- & Gezinsbeschermers is in beweging en anticipeert daadkrachtig op ontwikkelingen om sterk te staan voor het kind, vandaag én morgen. In gesprek met bestuurder Lucy Schmitz en regiodirecteur Marjan Adema.

Lees meer
Kijkjes in de keuken sociaal domein. Schrijf je nu in!

13-3-2017

Kijkjes in de keuken sociaal domein. Schrijf je nu in!

Dit voorjaar zetten tal van organisatie hun deuren weer open voor collega’s in het sociaal domein. Zo ook De Jeugd- & Gezinsbeschermers op de locatie in Hilversum.

Lees meer
De mening van de cliënt doet ertoe! Samen komen we eerder tot oplossingen

27-2-2017

De mening van de cliënt doet ertoe! Samen komen we eerder tot oplossingen

De Jeugd- & Gezinsbeschermers vindt het belangrijk dat cliënten hun mening kunnen geven en inspraak hebben in de begeleiding die zij krijgen. Want samen met jongeren en hun ouders komen we sneller tot passende oplossingen. Naast de reguliere werkwijze van onze jeugd- & gezinsbeschermers, waarin wij nauw samenwerken met het gezin en hun netwerk, bieden we extra mogelijkheden voor de stem van de cliënt.

Lees meer
28 februari: Webinar Insluiting, uitsluiting en diversiteit binnen Beschermjassen

23-2-2017

28 februari: Webinar Insluiting, uitsluiting en diversiteit binnen Beschermjassen

De Jeugd- & Gezinsbeschermers en Het Expertisecentrum William Schrikker geven dinsdag 28 februari van 11.30 tot 12.00 uur het Webinar Insluiting, uitsluiting en diversiteit binnen Beschermjassen. Het Webinar is live te volgen vanaf uw eigen computer. Tijdens de presentatie kunt u vragen stellen aan de spreker.

Lees meer
De GIPS methodiek voor structureel onveilige gezinnen die steeds terugkeren in jeugdzorg

21-2-2017

De GIPS methodiek voor structureel onveilige gezinnen die steeds terugkeren in jeugdzorg

De Jeugd- & Gezinsbeschermers is samen met het MDCK in januari 2017 een pilot gestart om de GIPS methode in de regio Midden- & Zuid Kennemerland bij 10 gezinnen toe te passen. De GIPS is een vernieuwende methodiek, ontwikkeld door kinderpsychiater Linda Vögtlander, voor de meest problematische families waar sprake is van structurele ernstige onveiligheid: kindermishandeling, geweld tussen ouders, vechtscheidingen, seksueel misbruik en verwaarlozing.

Lees meer
Ben jij de topper die we zoeken? Bekijk onze vacatures jeugdzorgwerker.

09-2-2017

Ben jij de topper die we zoeken? Bekijk onze vacatures jeugdzorgwerker.

Ben je op zoek naar een veelzijdige functie in een dynamisch werkveld? De Jeugd- & Gezinsbeschermers is een gecertificeerde instelling voor jeugdbescherming en jeugdreclassering, die staat voor de bescherming van kinderen in de knel en versterking van het gezin. Wij zijn op zoek naar ervaren jeugdzorgwerkers. Ben jij de topper die we zoeken? Bekijk onze vacatures.

Lees meer
12345