Over ons

Wij zijn de Jeugd-& Gezinsbeschermers

We beschermen kinderen en versterken gezinnen en jongeren. Want ieder kind heeft het recht om op te groeien in een veilige omgeving. Om een fijne jeugd te hebben en zich goed te ontwikkelen tot een gelukkige volwassene. Samen met het gezin of de jongere versterken we wat goed gaat en gaan we aan de slag met wat beter kan en moet.

Wanneer de kinderrechter bepaalt dat er een kinderbeschermingsmaatregel nodig is, gaan we samen met het gezin aan de slag om te werken aan de veiligheid en goede ontwikkeling van het kind (gedwongen kader). Daarnaast adviseren en trainen we ook onze collega’s bij gemeenten (vrijwillig kader).

Adviseren & Trainen van gemeenten

Sinds 2015 hebben gemeenten er binnen de Jeugdzorg een belangrijke taak bijgekregen. Door hun nabijheid zijn zij in staat om vroegtijdig problemen in gezinnen te signaleren. Met onze kennis en jarenlange ervaring in de Jeugdzorg staan we hen graag bij om in het vrijwillig kader het beste voor kinderen en ouders te doen. We hebben hiervoor een aantal trainingen en producten ontwikkeld. Daarnaast kunt u ons op uurbasis inhuren ter ondersteuning van het wijkteam. Wij kijken mee vanaf de achterbank en adviseren over een effectieve aanpak. Lees hier hoe dit er in de praktijk uit zou kunnen zien.

De Jeugd- & Gezinsbeschermers is een gecertificeerde instelling (Certificaat Keurmerkinstituut) en is lid van Jeugdzorg Nederland.

Inclusiviteit

We streven als organisatie naar een inclusieve cultuur waar medewerkers en cliënten zich gezien voelen en authentiek kunnen zijn. We maken daarbij geen onderscheid op gebied van geslacht, geloof, sociale achtergrond, geaardheid of etniciteit. 

Contact

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Neem contact op

Reactie op inspectierapport 'Kwetsbare kinderen onvoldoende beschermd'

De conclusie uit het rapport dat de zorg voor kwetsbare kinderen in de knel komt, gaat ons erg aan het hart. Bovendien onderschrijven we de uitkomsten die de Inspectie heeft gepresenteerd. Het is van groot belang om de toenemende versnippering op het gebied van inkoop, administratie en verantwoording tussen en binnen regio’s een halt toe te roepen en zo, samen met gemeenten en ketenpartners, de middelen te brengen waar deze horen: rondom het kind.

Marjan Adema

Directeur De Jeugd- en Gezinsbeschermers