Praktische tips en informatie

Er verandert heel veel door het Coronavirus. De huidige situatie zorgt voor vragen bij veel kinderen, jongeren en ouders en professionals. Hoe ga je hier mee om? Hier vind je een aantal antwoorden, praktische tips en links naar andere relevante websites om je op weg te helpen.

Voor kinderen en jongeren

Je kunt bellen en chatten met de kindertelefoon en ook de speciale Coronapagina bekijken. Daar vind je liedjes, filmpjes en antwoorden op veel gestelde vragen. (bron: Kindertelefoon)

Hier vind je antwoord op veel vragen over Corona, uitleg en handige tips! (bron: NJi)

Voor (pleeg)ouders

De huidige thuisblijfsituatie zorgt voor vragen bij veel ouders. Hoe ga je hier als ouder mee om? (bron: NJi)

Niemand weet welke gevolgen het coronavirus precies gaat hebben en hoe lang het gaat duren. Dat kan voor spanningen zorgen. Hoe ga je hier mee om? (bron: NJi)

Opa’s en oma’s zijn vaak heel belangrijk in een gezin. Door het coronavirus verandert hun rol soms opeens. Hoe ga je hier mee om? (bron: NJi)

Voor ouders met kinderen die niet thuis wonen en pleegouders

Tips en informatie voor pleegouders over bezoekregelingen, therapie en andere hulpverlening. Wat kan wel en niet en wat zijn alternatieven? (bron: NVP)

Voor gescheiden ouders

Villa Pinedo biedt een gratis online training aan om gescheiden ouders een steuntje in de rug te geven! Dit helpt ouders om de samenwerking met elkaar makkelijker te laten verlopen deze weken. (Bron: Villa Pinedo)

Algemene informatie over Corona

Wat kan u zelf doen om het coronavirus te voorkomen?

Hebt u klachten? Neem dan contact op met de huisarts.

Meer informatie over Corona:

Wilt u meer informatie over het Coronavirus kijk dan ook op de website van het RIVM of bekijk onderstaande film van het jeugdjournaal. 

https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden#nederland
https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19
https://jeugdjournaal.nl/artikel/2324960-corona-in-nederland-3-tips-om-niet-ziek-te-worden.html